Spel: League of Legends

Tillverkare: Riot Games

Antal spelare: 5v5

Karta: Summoners Rift

Speltyp: 5v5 Double Elimination

Spelserver

 

Allmänna regler:

Om något av lagen skulle pausa spelet, så ska det lag som återupptar spelet kolla med andra laget så att dem är redo. Om denna regel inte följs, kan detta resultera till någon typ av straff från staff.
Om matchen pausas måste det meddelas direkt till turneringsansvarig. Onödigt pausande kan leda till straff, en paus får inte vara mer än 10 min.

 

Vid konflikter:

Om någon typ av konflikt skulle uppstå mellan spelande lag, så är det turneringsansvarig som avgör konflikten. Genom att lösa den eller eventuellt dela ut ett straff. Till exempel kan straffet bli vinst för det andra laget eller ditt egna.
Om en konflikt skulle uppstå, så har båda lagen rätt till 10 minuters paus för att lösa den. Om konflikt skulle uppstå efter matchen, så måste turneringsansvarig meddelas inom 10 minuter efter spelad match. Annars gäller matchens resultat.

 

Vid oavsiktliga händelser:

Om din dator kraschar inom 5 minuter av spelets tid, så spelas matchen om.
Om din dator kraschar efter 5 minuters speltid, så har du och ditt lag rätt till 10 minuters paus. Denna regel kan endast användas max 2 gånger per match.

Ändringar av regler:

Turneringsansvarig förbehåller sig rätten att ändra de regler som behövs. Detta inkluderar förändringar på grund av programuppdateringar eller utgåvor samt alla andra förändringar som anses nödvändiga för online-turneringar.
Lagen är ansvariga för att kontrollera reglerna regelbundet före varje match så att de är uppdaterade på eventuella regeländringar. Lagen måste förstå att reglerna är riktlinjer för att säkerställa ett rättvist spelande.

Observera att undantag kan ges vid vissa situationer – det är alltid turneringsansvarig som har sista ordet!